SP u košarci
15

"Našao sam ovaj nevjerovatan detalj": Petrović imenovao heroja iz sjene za reprezentaciju Srbije

K. H.
Aleksandar Petrović
Aleksandar Petrović
Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije BiH i jedno od najpoznatijih košarkaških imena u regionu, Aco Petrović, nakon pobjede Srbije protiv Kanade na društvenim mrežama pronašao je "junaka iz sjene" i posebno mu posvetio pažnju nakon pobjede srbijanskih košarkaša.
Iako je, statistički gledano, najbolji (ili najefikasniji) igrač reprezentacije Srbije bio Bogdan Bogdanović sa 23 ubačena poena, Petrović je istakao učinak Alekse Avramovića s ove, ali i utakmice protiv Litvanije.

Kako je objasnio, kada je Avramović bio na terenu, Srbija je pravila razliku i povećavala svoju prednost. Uz to je dodao da je, za ideju da pronađe ovaj podatak, Avramović to svojom igrom zaslužio.

"Srbija ima mnogo heroja u ovom veličanstvenom uspjehu, ali sam se potrudio, jer je to Aleksa Avramović zaslužio, da pronađem u statistici ovaj nevjerovatan detalj. Protiv Litvanije i Kanade na terenu je proveo 29 minuta za plus", napisao je Petrović.

Avramović je u današnjem meču ubacio 10 poena uz jedan skok i dvije asistencije, no igrom u odbrani bio je prepreka koju su Kanađani zaista teško prelazili.