Euroliga
64

Musa "prespavao" prvo poluvrijeme u ubjedljivoj pobjedi kod Efesa pa se u nastavku "probudio"

E. K.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Košarkaši madridskog Reala zabilježili su drugu pobjedu u novoj sezoni Eurolige, a sada su slavili na teškom gostovanju kod Anadolu Efesa rezultatom 103:80.

Madriđani su od prve minute krenuli ka pobjedi u ovom meču te su imali 15 poena prednosti već u prvoj dionici meča nakon čega se turski sastav uspio vratiti i na pauzu otići sa samo dva poena zaostatka, bilo je 26:24.

To je bilo sve što je Efes uradio u ovom meču budući da je Real Madrid odigrao odličan meč i pokazao da je i u ovoj sezoni jedan od najvećih favorita za osvajanje titule prvaka Evrope.

Naš Džanan Musa u prvom poluvremenu nije postigao nijedan poen da bi se u nastavku "probudio" i meč okončao sa deset postignutih poena uz tri skoka i asistenciju.

Kraljeve je do trijumfa vodio Guerschon Yabusele sa 22 poena, sedam skokova i četiri asistencije dok je Fabian Causeur dodao 18 uz četiri skoka. Facundo Campazzo je postigao 15 uz deset asistencija i šest skokova, a Mario Hezonja je dodao 14 uz osam skokova. Još je dvocifren bio Vincent Poirier sa deset poena i tri skoka.

Kod domaćeg sastava Darius Thompson je bio najbolji sa 20 poena, šest skokova i pet asistencija dok je Rodrigue Beaubois dodao 19 uz tri skoka.

Anadolu Efes - Real Madrid 80:103 (24:26, 17:29, 19:25, 20:23)