Euroliga
46

Musa dvocifren u šestom ovosezonskom trijumfu Reala, veliki preokret Partizana za pobjedu protiv Fenera

E. K.
Džanan Musa protiv Virtusa (Foto: EPA-EFE)
Džanan Musa protiv Virtusa (Foto: EPA-EFE)
Madridski Real je u sedmom kolu Eurolige stigao do šeste pobjede i to protiv Virtusa rezultatom 100:74 i jedina su neporažena ekipa u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Aktuelni prvak Evrope ima još da odigra susret šestog kola protiv Maccabija koji je odgođen zbog rata u Izraelu, a u dosadašnjih šest susreta zabilježili su isto toliko pobjeda.

Sada ih je do pobjede vodio Campazzo sa 18 poena, 11 asistencija i šest skokova dok je Tavares dodao 17 uz sedam skokova i četiri asistencije. Yabusele je susret završio sa 16 poena i sedam skokova, a Deck je dodao 11 uz po dva skoka i asistencije. Još je dvocifren bio Causeur sa deset poena koliko je dodao i naš Džanan Musa uz tri asistencije i dva skoka.

Kod Virtusa Belinelli je bio najbolji sa 15 poena dok je još dvocifren bio Tornike Shengelia sa deset poena, šest skokova i četiri asistencije.

Dodajmo da su košarkaši beogradskog Partizana pobijedili Fenerbahče rezultatom 85:84 i to nakon što su gubili gotovo sve vrijeme utakmice.

Imao je turski sastav i plus 15 u jednom trenutku, bilo je 54:39, ali su se izabranici Željka Obradovića vratili u meč i došli do trećeg trijumfa ove sezone.

Do pobjede ih je vodio Kaminsky sa 15 poena i po tri skoka i asistencije dok je Nunnally dodao 13 uz tri skoka i dvije asistencije. Još je dvocifren bio Smailagić sa 13 poena.

Na drugoj strani Hayes je bio najbolji sa 23 poena, šest skokova i tri asistencije dok je Dorsey dodao 18 poena uz pet asistencija i četiri skoka. Motley je susret završio sa 11 poena i pet skokova, a još je dvocifren bio Tarik Biberović sa deset poena i po dva skoka i asistencije.

Rezultati:

Olympiacos - Baskonia 74:75

Anadolu Efes - Žalgiris 86:82 (nakon produžetka)

Maccabi Tel Aviv - Bayern 93:90

Milano - Valencia 83:52

Partizan - Fenerbahče 85:84

Real Madrid - Virtus Bologna 100:74

Tabela: