Košarka
27

Mirza Teletović najefikasniji u porazu Netsa od Celticsa

Piše: J. H.
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Brooklyn Netsi su izgubili prvu utakmicu u novoj sezoni NBA lige. Tim kapitena košarkaške reprezentacije BiH Mirze Teletovića poražen je na gostovanju u Bostonu od domaće ekipe 121:105. No, Teletović itekako može biti zadovoljan svojim učinkom u susretu protiv Celticsa.

Iako nije bio starter, Teletović je novom treneru poslao jasnu poruku, a to je da će ovo biti njegova najbolja sezona u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Nakon ubačene trojke, Mirza je ubilježio ofanzivni skok iz kojeg je pogodio za dva poena.

Nekoliko sekundi kasnije, ponovo je iz ćoška pogodio za tri poena da bi se u reketu Celticsa izborio za loptu i smanjio vodstvo domaće ekipe.

Raduje činjenica da je Teletović sve bolji u odbrani, ali i u duelima "jedan na jedan". Upravo iz ovakve pozicije postigao je svoje sljedeće poene.

U susretu koji je za Brooklyn bio izgubljen i prije posljednje četvrtine, Teletović je nastavio sa serijom trojki, ali raspoloženi kapiten bh. košarkaške selekcije nije mogao sam pomoći svom timu koji je ubilježio poraz na startu NBA lige.

Ukupno, Teletović je postigao 20 poena za nešto više od 23 minute koliko je proveo na parketu u Bostonu i bio je najučinkovitiji košarkaš gostujće ekipe iz Brooklyna. Također, imao je šest skokova i jednu asistenciju.