Košarka
256

Mirza Teletović će biti spreman za Eurobasket!

Piše: J. H.
Mirza Teletović (Foto: Klix.ba)
Mirza Teletović (Foto: Klix.ba)
Kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović se dobro oporavlja od plućne embolije koja ga je sa košarkaških terena udaljila tri mjeseca. Kako sada stvari stoje, mogao bi zaigrati u posljednjim susretima playoffa protiv Atlanta Hawksa.

Teletović je od medicinskog tima Netsa dobio zeleno svjetlo za treniranje i već uveliko se priprema za povratak na NBA parkete.

"Ne ovisi o meni. O tim stvarima odlučuju medicinski tim i stručni štab tima", kazao je Teletović o mogućem povratku u roster Netsa.

Teletović nije bio u timu u prvoj utakmici playoffa u kojem su Netsi na gostovanju kod Hawksa u Philips Areni poraženi od domaće ekipe rezultatom 99:92.

U Košarkaškom savezu BiH nisu krili zadovoljstvo nakon ove informacije.

"Raduje me ova divna vijest da je Mirza zdrav i da može odmah igrati, prije svega zbog Mirze jer znam koliko on voli košarku i koliko ne može bez nje. Mirza je odličan košarkaš, ali i još bolji čovjek te je njegova uloga u reprezentaciji puno veća od one na parketu. S njim na čelu reprezentacija BiH je sazrila za veliki rezultat na Eurobasketu", kazao je za Klix.ba Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH koji se nalazi u Minhenu na godišnjem sastanku generalnih sekretara evropskih košarkaških saveza.

Teletović nije zaigrao od 22. januara u utakmici protiv LA Clippersa. U 40 susreta koliko je odigrao u regularnom dijelu sezone u prosjeku je postizao 8,5 poena, 4,9 skokova i 1,2 asistencije. Na parketu je u prosjeku boravio 22,3 minute.