Košarka
19

Teletović: Želim zaigrati na Eurobasketu, ali sve zavisi od mog novog ugovora

Piše: Er. M.
Mirza Teletović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mirza Teletović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Kapiten košarkaške reprezentacije BiH i igrač Brooklyn Netsa Mirza Teletović u potpunosti se oporavio od plućne embolije, a nakon završene sezone u doigravanju za prvaka NBA lige, Teletović je došao u BiH i danas se obratio novinarima.

Kazao je da se osjeća odlično zahvaljujući dobroj terapiji koja je trajala tri mjeseca.

"Terapija traje od tri do šest mjeseci, Imao sam ugrušak u lijevom listu koji je otišao u pluća i to je bio uzrok plućne embolije", podsjetio je naš kapiten, koji će u narednom periodu odmarati u BiH.

Podsjećamo, Teletović je zbog plućne embolije 22. januara u utakmici protiv LA Clippersa morao napustiti parket da bi se tri mjeseca kasnije ponovo vratio u igru i to u drugom susretu doigravanja Netsa i Atlanta Hawksa.

Govoreći o Brooklyn Netsima, sa kojima mu ugovor ističe 30. juna, kazao je kako želi ostati u timu i upoznati ljude i grad. Nije želio govoriti šta bi bilo kada ne bi ostao u ekipi.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Zadovoljan sam igrom u Netsima i mislim da su imali dobru sezonu s obzirom na to koliko je bilo promjena. Teško je imati kontinuitet i mislim da je bitno da ostane isti trener", kazao je danas Mirza.

Dodao je da ima želju igrati na Eurobasketu, ali da sve zavisi od njegovog novog ugovora, odnosno eventualnog novog angažmana. Ipak, poručio je da će učiniti sve što može da zaigra za reprezentaciju.

Nije želio komentarisati slučajeve pojedinih igrača u našoj selekciji, a posebno je naglasio radost zbog titule ambasadora Sportskih igara mladih koju će imati ove godine.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Kazao je da mu je drago da ima priliku sarađivati sa mladim ljudima na koje može prenijeti svoja iskustva.