Košarka
62

Dugo očekivani povratak: Mirza Teletović večeras nastupa za Netse

Piše: J. H.
Mirza Teletović (Foto: AFP)
Mirza Teletović (Foto: AFP)
Nakon tačno tri mjeseca odsustva sa košarkaških parketa, kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović trebao bi večeras nastupiti za Brooklyn Netse u drugoj utakmici doigravanja protiv Atlanta Hawksa.

Teletović se u protekla tri mjeseca uspješno oporavljao od plućne embolije zbog koje je 22. januara u utakmici protiv LA Clippersa morao napustiti parket.

Iako su mu predviđali oporavak i do šest mjeseci, Mirza će večeras najvjerovatnije biti u rosteru za drugi susret protiv Hawksa.

Potvrdio je to i trener Netsa Lionel Hollins koji je kazao da će Teletović "najvjerovatnije" nastupiti. Teletović je još u petak dobio "zeleno svjetlo" za povratak aktivnim treninzima.

"Nakon tri mjeseca odsustva lijepo je ponovo se vratiti i dobiti priliku", kazao je Teletović te dodao da je pun samopouzdanja.

"Ne znam da li ću igrati večeras ili ne. Ukoliko se to ne desi, bit ću strpljiv i čekati sljedeću utakmicu", kazao je kapiten košarkaške reprezentacije BiH.

Netsi su izgubili prvi susret doigravanja protiv Hawksa i očekuje se da će Teletović igrati nekoliko minuta.

"Ukoliko uđe u igru, bit će nam veoma drago. Mislim da nam može itekako pomoći", kazao je Teletovićev saigrač Joe Johnson.

"Kad imate dobre doktore i Boga na svojoj strani, onda dolazi i samopouzdanje", kazao je Teletović koji je u 40 susreta koliko je odigrao u regularnom dijelu sezone u prosjeku postizao 8,5 poena, imao 4,9 skokova i 1,2 asistencije.

Na parketu je u prosjeku boravio 22,3 minute.