Mečevi 25. kola
0

Loša noć za beogradske klubove: Partizan i Zvezda doživjeli poraze u Euroligi

N. K.
Crvena zvezda - Barcelona (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Virtus Bologne pobijedili su Partizan u okviru 25. kola Eurolige rezultatom 88:84.

Prvo poluvrijeme je bilo ujednačeno te je tek Virtus pred sami odlazak na odmor stvorio minimalnu prednost. U drugom poluvremenu se igralo koš za košem pa je uslijedila dramatična završnica koja je na kraju ipak pripala domaćoj ekipi.

Najbolji u redovima Virtusa bili su Belinelli i Lundberg sa po 20 poena. Punter je bio nejefikasniji kod Partizana s 22 poena, dok je Nunnally dodao 18. Virtus Bologna je na trećem mjestu Eurolige sa 16 poena i devet poraza, dok je Partizan na 11. poziciji s omjerom 12-13.

Košarkaši Barcelone pobijedili su u Beogradu ekipu Crvene zvezde rezultatom 85:76. Nakon ujednačenog početka utakmice, Barcelona je meč prelomila u drugoj četvrtini pa je na odmor otišla s 13 poena prednosti. U nastavku utakmice nisu dozvoljavali Zvezdi da niti u jednom trenutku opasnije zaprijeti pa su mirno priveli meč kraju i ostvarili novu pobjedu.

Najbolji u Barceloni bio je Brizuela s 20 poena uz Veselyja koji je ubacio 16. Nedović je bio najefikasniji kod Zvezde s 21 poenom, a podršku je imao još samo u Matheusu koji je postigao 13.

Barcelona je na drugom mjestu Eurolige s pet pobjeda manje od lidera Reala. Imaju 17 pobjeda i osam poraza, dok je Real na 12. poziciji s omjerom 10-15.

Tabela: