Košarka
18

Liga 10: Pobjede Bosne, Zrinjskog i Mladosti

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U 11. kolu Lige 10 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine KK Bosna Royal Jelly je slavila protiv Kaknja (89:79) u Skenderiji.

Bosna je upisala svoju devetu pobjedu u prvenstvu čime je produžila svoj boravak na vrhu tabele, dok je Kakanj upisao treći poraz u svom 10. meču u sezoni.

Utakmica je skoro cijelim tokom bila izuzetno ujednačena sve do posljednjih pet minuta igre kada Bosna uspijeva napraviti značajniju razliku što joj je donijelo konačnu pobjedu.

Odlični Ikonić sa 24 ubačena poena bio je najbolji strijelac Bosne u ovom meču, dok je za goste Svilar ubacio 17 poena.

Pobjedu je upisao i Zrinjski kod kuće gdje je slavio protiv Slobode (80:69). Najveće zasluge za pobjedu imao je Knežević koji je meč završio sa 27 poena. Najbolji strijelac Slobode bio je Hasandić sa 21 poenom.

Zrinjski sada ima osam pobjeda i dva poraza, a Sloboda šest pobjeda i četiri poraza.

Na domaćem parketu parketu slavila je i Mladost iz Mrkonjić Grada, a gostovao je Swisslion Leotar. Konačan rezultat glasio je 75:70. Po 13 poena za domaći tim, koji je imao pet igrača sa dvocifrenim brojem poena, ubacili su Patković i Šutulović, dok je 19 poena kod gostiju ubacio Aleksić.

Mladost je upisala petu pobjedu, a prethodno je skupila i šest poraza, dok je Leotar upisao sedmi poraz u 10. meču u ligi.