Otkrio anegdotu
28

Kukoč: Phil Jackson se razočarao kada je čuo da sam pročitao "Na Drini ćuprija"

N. K.
Toni Kukoč (Foto: Twitter)
Toni Kukoč (Foto: Twitter)
Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč bio je dio čuvene generacije Chicago Bullsa koje je s klupe predvodio Phil Jackson, a u razgovoru za TV Arena sport govorio je upravo o tome koliki je trofejni trener imao utjecaj na njegov razvoj.

"Phil je imao odličnu komunikaciju s igračima. Uvijek je govorio da jedna ekipa vrijedi onoliko koliko vrijedi njegova najslabija karika u lancu. Svake godine pred početak sezone, držao je sastanak i davao nam fascikle u kojima je opisivao kako bismo trebali igrati, kako napadati, kako se braniti. I uvijek je naslov tih fascikli bio 'sezona 1995/96' ili 'sezona 1996/7'. Ipak, u posljednjoj njegovoj godini u Bullsima na fascikli je pisalo 'Last Dance'", otkriva Kukoč za Arenu.

Otkrio i jednu anegdotu s Jacksonom za kojeg kaže da ga je mnogo puta zvao na večeru u želji da ga bolje upozna.

"I ne samo mene, već svakog igrača. Phil je istu pažnju posvećivao i prvom i 12. igraču. Preporučivao nam je knjige za čitanje. Pročitao je 'Na Drini ćuprija' i razočarao se kada je meni dao da je pročitam jer sam mu rekao da sam to već pročitao u srednjoj školi kao lektiru", prisjetio se nekadašnji hrvatski košarkaš.

Podsjetimo, Kukoč je igrajući za Jugoplastiku, Benetton i Chicago izgubio samo jedno finale, ono u Euroligi protiv Limoža.