NBA doigravanje
0

Kraj snova za LeBronov Cleveland

Totalsport
LeBron James (Foto: AP)
LeBron James (Foto: AP)
Boston Celticsi igrat će konferencijsko finale doigravanja Istočne konferencije NBA lige protiv Orlando Magica. Cleveland Cavaliersi zaključili su sezonu.

U šestoj utakmici polufinala Istoka Boston je upisao i četvrtu pobjedu protiv LeBrona Jamesa i ostalih, te tako ekipa s najboljim omjerom pobjeda i poraza u osnovnom dijelu lige (61-21) poslala na preuranjeni godišnji odmor sa zebnjom šta donosi sutra.

Bilo je 94-85 u možda i posljednjoj utakmici Jamesa u dresu Cavaliersa. Upitno je, naime, hoće li ponajbolji košarkaš današnjice i sljedeće sezone pokušati lov na naslov ostvariti s klubom iz Clevelanda ili se staviti na tržište i gledati koji mu klub može ponuditi najbolje uvjete za NBA prsten.

"Iznenađen sam što je serija došla kraju. Prijatelj mi je rekao da na putu do ostvarenja sna stoje mnoge noćne more. Tako se sada osjećam", izjavio je po ispadanju James koji je ostvario šesti triple-double učinak kroz utakmice doigravanja.

Devet izgubljenih lopti pokvarilo je sjajnu statistiku vođa Cavsa koji je na sve načine pokušavao održati svoju ekipu u playoffu. Postigao je 27 poena uz 19 skokova i 10 asistencija.

"Rekao sam mu neka digne glavu visoko i podsjetio ga da sam i ja bio tamo. Dodao sam da ga očekuje iznimno uspješna budućnost i da sve odluke donese isključivo razmišljajući što je za njega i njegovu porodicu najbolje", kazao je, ono što je rekao Jamesu, medijima Kevin Garnett, koji je desetak godina bio Minnesotina zvijezda bez naslova prije no što je stigao u Boston i 2008. uzeo svoj prvi, a klubu donio 17. prsten prvaka.

U ovoj je utakmici Garnett ubacio 22 poena i uhvatio 12 lopti, te se uz Rajona Ronda (21 koš, 12 asistencija) prometnuo u junaka susreta.

NBA doigravanje, konferencijsko polufinale:

Istok

Boston - Cleveland 94-85 (Rondo 21p, 12a, 4il, 5ol, Garnett 22p, 12s / James 27p, 19s, 10a, 9il) Boston dobio seriju 4-2

NBA