Prvenstvo BiH
1

Košarkaši Sparsa nakon dramatičnog meča i dva produžetka pobijedili Široki

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Košarkaši Sparsa pobijedili su Široki u meču Prvenstva BiH rezultatom 98:90 i to nakon što su se igrala dva produžetka.

Široki je nešto bolje otvorio meč i već na samom početku došao do vodstva od 6:0, no Spars je to ubrzo anulirao, da bi prva dionica završena je vodstvom gostujućeg tima od 18:14.

U drugoj dionici domaći košarkaši su zaigrali mnogo bolje, ubrzo došli do novog poravnanja, nakon toga i vodstva, a serijom od 9:0 u finišu prvog poluvremena došli su vodstva od 41:32 na pauzi.

Početak drugog poluvremena obilježili su brojni promašaji s obje strane i u 10 minuta igre viđeno je tek 16 poena (16:12 za Široki), a nakon dramatične završnice utakmice nije bilo pobjednika i otišlo se u produžetke.

U dodatnih pet minuta viđeno je još drame, no pobjednika opet nije bilo, iako je Spars imao šansu da u posljednjem pokušaju dođe do pobjede. U regularnom toku meča Spars je također imao napad za pobjedu, no nisu bili precizni, odnosno nisu uopšte uputili pokušaj prema protivničkom košu.

Uslijedio je i drugi produžetak, no on je protekao u potpunoj dominaciji domaćih košarkaša koji su na kraju došli do ubjedljive dvocifrene pobjede. Konačni rezultat glasio je 98:90.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ramljak koji je ubacio 24 poena, dok se u redovima Širokog istakao Božić koji je ubacio 30 poena.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore