Prvenstvo BiH
0

Košarkaši Slobode u triler završnici srušili Široki na Pecari, Bratunac bolji od Radnika

K. H.
Foto: sloboda.ba
Foto: sloboda.ba
Košarkaši Slobode u dramatičnom meču Prvenstva BiH pobijedili su Široki u dvorani Pecara rezultatom 84:83, a danas je odigran i još jedan susret u kojem je Bratunac bio bolji od Radnika iz Bijeljine sa 89:86.

Sloboda je nešto bolje otvorila meč i prvu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 23:18, a dobrom igrom u drugoj dionici sačuvali su svoju prednost i na pauzu otišli s vodstvom od četiri poena razlike. Bilo je 44:40.

Slično kao u prvom, Sloboda bolje otvara i drugo poluvrijeme i ubrzo dolazi do prve dvocifrene prednosti (59:48), no Široki je do kraja treće dionice zaigrao puno bolje i smanjio samo na tri poena razlike, što je bio jasan znak da nas u finišu očekuje drama.

Posljednjih 10 minuta gledali smo sjajnu košarku, Široki je ubrzo došao do preokreta i nakon toga se vodstvo smjenjivalo s jedne na drugu stranu, a na kraju su više koncentracije i znanja imali gostujući košarkaši koji su uspjeli doći do pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Durmo koji je ubacio 24 poena, a pratio ga je Delalić koji je ubacio 23 poena. U domaćem timu istakao se Božić koji je ubacio 26 poena te je ujedno bio i najefikasniji igrač ove utakmice.

U drugom meču koji je odigran danas Bratunac je na svom terenu bio bolji od Radnika rezultatom 89:86.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore