Prvenstvo BiH
0

Košarkaši Slobode nastavili pobjednički niz i preko Zrinjskog stigli do 11. vezanog trijumfa

K. H.
Foto: Sloboda.ba
Foto: Sloboda.ba
Košarkaši Slobode pobijedili su Zrinjski u meču 16. kola Prvenstva BiH rezukltatom 83:67, što im je bio 13. trijumf u ovoj sezoni.

Ipak, crveno-crni nisu odigrali sjajnu utakmicu kroz sve četiri dionice igre budući da je nakon prve četvrtine rezultat glasio za 16:18 za goste.

Bez obzira na nešto laganiji ulazak u utakmicu, u redovima domaćih nije bilo prostora za paniku tako da su u drugom periodu igre odmah preuzeli kontrolu i nametnuli svoj ritam, što ih je dovelo do prednosti na poluvremenu od sedam poena i rezultata 37:30.

Kvalitet Slobode došao je do izražaja u nastavku kada su ubacili u brzinu više i postigli 29 poena u trećoj četvrtini, a ostvarenu dvocifrenu prednost održavali su do kraja ne ostavljajući protivniku šansu za povratak u susret.

Najistaknutiji igrači u ovom susretu kada je riječ o ekipi iz Tuzle bili su Ibrahim Durmo sa 18 poena i osam skokova, Adi Alikadić sa 18 poena te Carlin Dupree koji je postigao 17 poena.

Kada su u pitanju gosti, dvojica igrača upisala su dvocifren učinak po broju poena i to su Milenko Veljković sa 14 i Robert Soldo za 12 postignutih poena.

Sloboda je trenutno prvoplasirana ekipa Prvenstva BiH i nalazi se na omjeru od 13 pobjeda i tri poraza. S druge strane, Zrinjski je nakon 17. kola upisao svoj 12. poraz i ostao sa dvije pobjede na samom dnu tabele.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore