Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kebab (UK: /kɪˈbæb/, US: /kɪˈbɑːb/; Persian: كباب,kabāb, Arabic: كباب, [kaˈbaːb]; Turkish: kebap, [cebɑp]), kabob (North American), or kebap or kabab is roasted meat that originates from the Middle East and has been popularised by Iranian cuisine and Turkish cuisine. I naravno ćevap je staro srpsko jelo. No comment
Čuj čiji su ćevapi? Pa perzijski..turski..prilagođeni nama balkancima..ta sam naziv kebab (čitaj: ćevap) govori sve... Inače glupo se raspravljati čije je šta s obzirom na razne uticaje i mješavinu kultura.
Nek su se počastili bosanskim specijalitetom...
Od kad su se počeli u Bosni praviti. Uostalom majmune to je zaštićen bosanski brend.
ELHAM
Ima li krmetine?
Ima,u ce apima naravno,kad sam bio klinac,ex Yu,Banja luka,stari Mujo,pa kod Fahre kod starog Zenita,kad ne cevap u Bl bio dobar,moj stari bio dobar sa svim Bl cevapdzijama,tada su to vecinom bili muslimani..i kad popiju nekad,uvijek su govorili da mora u njemu biti i malo svinjetine ,valjda socniji...odrastao sam sa muslimanima,dobri ljudi,iskreno mi nedostaje stara raja,i stari komsiluk,najljepsa vremena.
Nisi ti odrastao s muslimanima nego s konjima.
Primitivizam ono Balkanski mrtvi...smiju im se ljudi
A sta su trebali jesti da ne bi bilo primitivizam?Kavijar i škampe?😀 Meni najjače kad prijatelju dodje drugar Italijan sa ženom i on ih vodi po picerijama. Pa valjda je logično kad ljudi sa strane dodju,da probaju hranu sa Balkanskog podneblja kad su već tu.
Ustašhe ćevape i pite smatraju primitivizmom a žderu ih više nego bilo ko na svijetu..