Flaša viskija i vatromet
9

Košarkaš bogate NBA karijere burno proslavio poraz Đukanovića na izborima u Crnoj Gori

H. H.
Pavlović je u NBA ligi igrao i sa LeBronom Jamesom (Foto: Twitter)
Pavlović je u NBA ligi igrao i sa LeBronom Jamesom (Foto: Twitter)
Nekadašnji crnogorski košarkaš Aleksandar Pavlović proslavio je poraz Mila Đukanovića na predjedničkim izborima u Crnoj Gori od od Jakova Milatovića.

Pavlović, rođeni Baranin koji se proslavio igrama u NBA ligi i Partizanu, na Instagramu je objavio niz storyja.

Na jednom se vidi kako otvara ekskluzivnu flašu viskija uz komentar "30 godina" aludirajući na dužinu Milove vladavine, a u pozadini je išla pjesma Danice Crnogorčević "Veseli se srpski rode" koja je bila simbol litija i protesta protiv DPS-a.

Na sljedećem je postavio snimak velikog vatrometa slavlja u Baru nakon saopštavanja izbornih rezultata.

Na jednom od najjačih draftova svih vremena gdje su izabrane legende poput LeBrona Jamesa, Dwainea Wadea, Carmela Anthonyja i Chrisa Bosha, Pavlović je 2003. godine izabran kao 19. pick prve runde od Utah Jazza.

Potom je pet sezona igrao za Cleveland Cvalierse, zatim u Minnesota Timberwolvesima, Dallas Mavericksima, New Orleans Hornetsima, Boston Celticsima, Portland Trail Blazersima, Partizanu i Panathinaikosu.

Pavlović je bio član reprezentacije Srbije i Crne Gore do 20 godina i igrao je na Evropskom prvenstvu do 20 godina u Litvaniji 2002. godine. Bio je reprezentativac Srbije i Crne Gore na Olimpijskim igrama 2004. godine, igrao je u četiri utakmice, postizavši u prosjeku 3,5 poena i 1,8 skokova.

Dvije godine kasnije, Crna Gora, njegova matična država, proglasila je nezavisnost od Državne zajednice Srbije i Crna Gore. Nakon toga, Pavlović je rekao da bi volio da igra za reprezentaciju Srbije. Međutim, nije igrao ni za reprezentaciju Srbije ni za reprezentaciju Crne Gore, a na pitanje o mogućem povratku u februaru 2014., odgovorio je:

"Ne razmišljam o reprezentaciji. Za mene je to postalo politička, a ne sportska stvar. Zbog toga sam odlučio da se ne obavezujem", izjavio je svojevremeno rođeni Crnogorac.