"U svakom slučaju sjajno"
102

Joe Biden na prijemu NBA prvaka zaboravio ime velike zvijezde, snimak odmah postao popularan

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden ugostio je košarkaše Golden State Warriorsa kao aktuelne prvake NBA lige, a jedna situacija privukla je veliku pažnju kada američki predsjednik nije znao ime Klayja Thompsona nabrajući igrače iz "Velike trojke"

Golden State je prošle sezone u finalu bio bolji od Bostona rezultatom 4-2 u finalnoj seriji, a za tri najpoznatija igrača ovog tima - Stephena Curryja, Draymonda Greena i Klayja Thompsona, to je bila četvrta titula prvaka.

Upravo o tome je kratko govorio Biden, ali se u jednom trenutku zbunio pa je zaboravio ime Thompsona, jednog od najboljih šutera u historiji košarke i olimpijskog prvaka iz Rija.

"Nevjerovatno je kako ste ponovo uspjeli izgraditi tim oko "Velike trojke" - Curryja, Greena i... U svakom slučaju, sjajno! Vi ste zaista nevjerovatni", rekao je američki predsjednik, a ta situacija ubrzo je postala vrlo popularna korisnicima na društvenim mrežama.

"Golden State Warriorsi, uvije ste dobrodošli u Bijelu kuću", rekao je Biden.

Titulu koju je ovaj tim osvojio 2017. godine nisu proslavili s predsjednikom Trumpom, a tada je Curry rekao da u Bijelu kuću ne bi došli sve i da ih je tadašnji predsjednik pozvao.

Golden State je u ovoj sezoni na omjeru od 22 pobjeda i 22 poraza u 44 odigrana meča, a trenutno se nalaze na šestoj poziciji u Zapadnoj konferenciji.