Košarka
0

James, Anthony i Wade na pregovorima oko novog kolektivnog ugovora

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
LeBron James, Carmelo Anthony, Dwyane Wade i Chris Paul samo su neki od slavnih košarkaša koji su u četvrtak prisustvovali sastanku između uprave NBA lige i Udruženja igrača.

Tema sastanka bio je novi kolektivni ugovor između Udruženja igrača i NBA lige, budući aktuelni koji je na snazi istječe 30. juna sljedeće godine.

"To je važna stvar za mene i sve nas, stoga je važna stvar biti prisutan na pregovorima i vidjeti što se događa. Naša je budućnost u opasnosti ako ne postignemo dogovor. Ali mogu reći da je sastanak bio uspješan. Komunikacija je bila sjajna i nadam se da ćemo uskoro sve dogovoriti", komentirao je Carmelo Anthony, zvijezda Denver Nuggetsa.

Izvršni direktor Udruženja igrača NBA lige Billy Hunter kazao je da je na sastanku održanom na Manhattanu učestvovalo 14 igrača, među kojima i LeBron James, Dwyane Wade i Chris Paul.

Bio je to prvi sastanak o novom kolektivnom ugovoru od februara ove godine, a čini se i najproduktivniji dosad, budući se općenito pregovori započeli još prošle godine.

NBA