Košarka
0

Iverson: Nadam se da ću karijeru završiti u NBA ligi

Totalsport
Allen Iverson (Foto: AP)
Allen Iverson (Foto: AP)
Allen Iverson, jedan od onih iz uskog kruga najboljih košarkaša svijeta bez NBA prstena, pokušava se medijski prodati klubovima najjače lige svijeta. Iako je ugovorno za Bešiktaš i za sljedeću sezonu, jasno je da će ugovor pokušati skratiti.

Zapravo, izgleda da se u Istanbul nekad najbolji strijelac NBA lige neće ni vraćati. Povreda skočnog zgloba skratila mu je sezonu, ali svojevremeno sjajni šuter obećao je vratiti se pred početak tamošnjeg doigravanja. Nije se vratio i teško da će se i vratiti ako je vjerovati onome što je izjavio:

"Ako je moguće, karijeru bih rado završio u NBA ligi. Neovisno o ulozi. Razlog zbog kojega nisam u NBA ligi su mnoge greške koje sam napravio i mnogo toga što sam rekao. Želja mi je vratiti se i zato poručujem svim klubovima da sam voljan igrati ulogu kakvu god oni željeli da igram."

Iverson je jedanaest puta igrao na All-Stars utakmici, četiri puta je bio prvi strijelac NBA lige, a tri puta je izabran u petorku godine. U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta nosio je dresove Philadelphije, Denvera, Detroita i Memphisa.

NBA