Sve se može promijeniti
12

Impresivna lista od deset NBA zvijezda koji su slobodni igrači i mogu birati novi klub

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Iako je NBA sezona tek nedavno završena, mediji u Americi već uveliko pišu o mogućim prelascima igračima, a posebno je impresivna lista 10 najboljih igrača koji će ovog ljeta postati slobodni agenti.

Ekipa Toronto Raptorsa prekinula je dominaciju Golden State Warriorsa pobjedom u finalu rezultatom 4:2, a mediji u SAD već danima pišu da će sljedeća sezona mogla biti još zanimljivija i da će se tokom ljeta desiti nekoliko velikih prelazaka koji će znatno promijeniti situaciju u najjačoj košarkšakoj ligi svijeta.

Veliku pažnju svakako da će privući MVP ovogodišnjeg finala Kawhi Leonard koji na stolu već ima ponude iz LA Lakersa i LA Clippersa, no on također ima i unosnu ponudu iz Toronta gdje ljudi iz kluba, ali i čitavog grada čine sve kako bi ga ostavili u dresu Raptorsa.

Također, zanimljivo će biti vidjeti i gdje će karijeru nastaviti Kevin Durant koji zbog povrede Ahilove tetive vjerovatno neće igrati kompletnu sljedeću sezonu, a njega u svoje redove žele doveosti New Yokr i Brooklyn.

Također, Golden State bi mogao ostati i bez Klayja Thompsona i DeMarcus Cousinsa koji će također postati slobodni igrači, a novi klub potražit će i Kyrie Irving koji sigurno neće ostati u Bostonu i koji će slobodne papire iskoristiti za odlazak u drugi klub.

Pored njih, Jimmy Butler i Kemba Walker također će postati slobodni igrači, a bit će zanimljivo vidjeti i gdje će Thobias Harris, D'Angelo Russell i Nikola Vučević nastaviti svoju karijeru.