Košarka
3

Hodžić i Zahiragić uoči utakmice s Vardom: Kvalitetniji smo, pobjeda neće doći u pitanje

Klix.ba
Dino Hodžić pogađa za dva poena (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dino Hodžić pogađa za dva poena (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U 20. kolu košarkaške Lige 12 snage će u subotu u KSC Skenderija odmjeriti OKK Spars i KK Varda HE. Sarajevski tim prihvata ulogu favorita i očekuje pobjedu, što su potvrdili košarkaši Dino Hodžić i Adi Zahiragić.

"Imali smo malo vremena da se pripremimo, ali smo taj kratak period iskoristili najbolje što smo mogli kako bi što spremniji dočekali ekipu Varde. Mislim da smo favoriti i kao i u svaku utakmicu idemo da pobijedimo i odigramo što bolje možemo. Varda je posljednja ekipa na tabeli, ali ih ne smijemo potcijeniti i dopustiti im da se razigraju, jer onda znaju biti neugodni, Ako odradimo sve što smo dogovorili na treningu, naša pobjeda neće doći u pitanje", izjavio je Hodžić.

Iako se radi o posljednjeplasiranoj ekipi, Sparsi će utakmicu shvatiti ozbiljno.

"Nakon pobjede nad Slobodom u Kup utakmici, imali smo malo vremena da se spremimo, ali ipak mislim da smo dobro radili. Analizirali smo protivnika, kvalitet je na našoj strani i želimo da ulogu favorita opravdamo na terenu ozbiljnim pristupom i maksimalnom ozbiljnošću svih 40 minuta. Potrudićemo se da ne bude oscilacija u igri i siguran sam da na taj način možemo do pobjede", rekao je Zahiragić.