Košarka
2

HKS pokrenuo postupak za isključenje KK Cedevita iz svog sistema

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) na svojoj je sjednici održanoj u četvrtak jednoglasno odlučio pokrenuti postupak za isključenje KK Cedevita iz svog sistema, zbog toga što se hrvatski prvak prijavio za Eurokup, natjecanje pod ingerencijom ULEB-a, stoji u saopćenju iz HKS-a.

U šturom saopćenju ne navodi se kakve će posljedice ova odluka Upravnog odbora HKS-a imati po najtrofejniji hrvatski košarkaški klub u posljednje tri sezone, kao ni u kojem roku će hrvatska krovna košarkaška organizacija provesti postupak isključivanja Cedevite iz svog sistema.

HKS navodi da je odluka donesena slijedom odluke Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA) da svi klubovi koji budu uključeni u Eurokup pod ingerencijom ULEB-a moraju biti sankcionirani.

Zanimljivo je da se ta odluka na Cedevitu ne bi odnosila da je izborila pravo nastupa u Euroligi, natjecanju koje je također pod ingerencijom organizacije s kojom je FIBA ponovno zaratila, kao što je to bio slučaj prije 16 godina.

Iz vodstva trostrukog hrvatskog prvaka i prošlogodišnjeg sudionika Top 16 Eurolige, kazali su da su zatečeni odlukom i da smatraju da je Savez mogao drugačije reagovati.