Španski košarkaš
19

Gasol: Moja budućnost u reprezentaciji je sada osvajanje bronzane medalje

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Košarkaši Slovenije su napravili historijski uspjeh savladavši velikog favorita turnira Španiju, koju je na Eurobasketu i ovaj put predvodio Pau Gasol.

Jedan od najboljih košarkaša u svojoj reprezentaciji i sinoć je odigrao dobar meč, ali je Slovenija ipak slavila s visokih 20 poena razlike.

"Moja budućnost u reprezentaciji je sada osvajanje bronzane medalje. Moramo prihvatiti poraze ponizno i pripremiti se za utakmicu. Imamo sreće što još možemo osvojiti medalju na ovom prvenstvu i otići kao pobjednici. Moramo biti svjesni vrijednosti bronze i cijeniti ovaj trenutak i priliku. Doživjeli smo težak poraz, ali moramo im priznati da su igrali jako dobro. Imali su nevjerovatan niz šuteva za tricu, sve im je ulazilo. Zaslužili su proći u finale", rekao je Gasol.

Njegov saigrač, Juan Carlos Navarro, najavio je oproštaj od reprezentativnog dresa.

"Mislim da će mi utakmica za treće mjesto biti posljednja za reprezentaciju. Slovenija je bila uspješnija, mi smo bili premlaki", rekao je Navarro.

Španci će svog protivnika za treće mjesto saznati večeras, nakon utakmice između Srbije i Rusije, koja se igra u 20:30 sati.