Bravo, majstore!
214

Fantastični Džanan Musa spriječio preokret Olympiakosa i donio Realu novi trijumf

D. P.
Odlična predstava reprezentativca BiH (Foto: EPA-EFE)
Odlična predstava reprezentativca BiH (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Real Madrida savladali su Olympiakos u 23. kolu Eurolige (90:85) uz novu sjajnu partiju našeg Džanana Muse koji je u većem dijelu susreta bio prvo ime na parketu i na kraju ubacio presudne poene.

Real je na spektakularan način otvorio duel. Već nakon prve četvrtine Kraljevski klub je imao 17 poena prednosti (30:13), a do poluvremena je ona rasla na 52:30. Činilo se tada da pravi brodolom prijeti Grcima.

U prvom poluvremenu Musa je bio prvi igrač susreta. Postigao je 10 poena i imao 2/3 šut za tri poena te 2/3 šut za dva poena. Dodao je i četiri skoka te jednu asistenciju za samo 11 minuta na parketu.

No, u nastavku slijedi čudesan povratak Olympiakosa kada im niko nije davao šanse. Realovih maksimalnih plus 24 spalo je na samo sedam poena prednosti i to je izazvalo Matea Chusa na reakcije.

Ipak, Madriđani su uspjeli koševima u pravim trenucima izbjeći dramu i upisati 20. trijumf u sezoni Eurolige uz samo tri poraza. Presudne poene postigao je upravo reprezentativac BiH na dvije minute do kraja. Tada su Grci stigli na minus četiri, ali je Musa vezao četiri poena i odveo Real do trijumfa. Olympiakos ostaje na sedmoj poziciji s omjerom 12:11.

"Znali smo kakav je Olympiakos klub, kakve navijače imaju i koliko je teško igrati protiv njih. Za nas, prvih pet do sedam minuta utakmice je najvažnije. Želimo tada nametnuti svoju igru, steći prednost i onda kontrolisati utakmicu do kraja", poručio je ukratko Musa nakon utakmice.

Musa je na terenu proveo više od 20 minuta i postigao 20 poena uz četiri skoka i tri asistencije. Mario Hezonja je dodao 16, dok Olympiakosu nije bilo dovoljno ni 25 poena sjajnog Kostasa Papanikolaoua.

Tabela: