Košarka
0

Euroliga: Caja slavila u drami, Teletović nevjerovatan

Totalsport
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Košarkaši Caje Laboral u pravoj su drami večeras sa 81-79 savladali Olympiacos u 3. kolu grupe A Eurolige.

Grčki sastav nije došao pod bijelom zastavom, što se vidjelo na parketu od prve minute. Odličnom su igrom, prije svega u odbrani, već na kraju prve dionice imali prednost 22:13. No, Olympiacosu je pripao samo početak. Potom su se razigrali Mirza Teletović i društvo. No, i pored toga su gosti i na odmoru imali +8.

I treća dionica, baš kao i druga, pripala je Špancima, koji su u posljednjih 10 minuta ušli sa nešto blažim minusom od šest poena zaostatka. Četvrta, posljednja dionica u potpunosti je pripala Caji, koja najprije dolazi do izjednačenja, a onda i okreće rezultat u svoju korist. Dramatično je bilo u završnici, Caja bi uspijevala otići na pet-šest poena razlike, ali bi se gosti uspijevali vratiti.

Drama je uslijedila u samoj završnici. Vassilis Spanoulis je pogodio za tri poena i poravnao na 79:79 15 sekundi prije kraja utakmice. U posljednjem napadu Caje Pablo Prigioni je bio siguran za dva poena i pobjedu domaćeg tima. Gosti su, očekivano, zatražili time-out, u zadnjem napadu je pokušao Martynas Gecevicius za dva poena, no promašio je.

Najbolji je u redovima Caje bio bh. reprezentativac Mirza Teletović sa double-double učinkom, ubacio je 20 poena i 3 skoka za nepunih 36 minuta provedenih na parketu. San Emeterio i Kevin Seraphin ubacili su po 15 poena te zajedno ukupno 14 asistencija.

U redovima Olympiacosa, Spanoulis je ubacio 19 poena, Kyle Hines i Pero Antić po 14.

Caja je u trećem kolu ostvarila i treću pobjedu, dok je ovo Grcima bio drugi poraz.

Euroliga, grupa A:

Caja Laboral - Olympiacos 81-79

Sutra: Fenerbahce - NancyCantu - Bilbao Basket

Poredak: 1. Caja 6. 2. Olympiacos 4, 3. Nancy 3, 4. Bilbao 3, 5. Cantu 3, 6. Fenerbahce 23