Uživa u odmoru
175

Dobar komšija i još bolji otac: Pogledajte kako Jokić provodi vrijeme u rodnom Somboru

K. H.
Foto:
Nikola Jokić uživa u svom Somboru (Foto: Dejan Rakita/Pixsell)
Srbijanski košarkaš Nikola Jokić vratio se u Srbiju kako bi pratio utrke svojih voljenih konja u rodnom gradu Somboru, a sada slobodno vrijeme koristi kako bi uživao u svom gradu.

Manje od sedam dana nakon što je predvodio Denver Nuggetse do njihovog prvog NBA prvenstva, Jokić se vratio u Srbiju i vrijeme u ovom gradu nakon odgledane utrke konja koristi za druženje s porodicom i prijateljima iz djetinjstva.

Dan nakon konjskih utrka Jokić sa svojom kćerkom Ognjenom proveo dan u šetnji i igri u parku, a dok je šetao ulicama svog grada igrao se s kćerkom, prilazili su mu brojni sugrađani te su ga htjeli pozdraviti i rukovati se s njim.

Nikola Jokić uživa u svom Somboru (Foto: Dejan Rakita/Pixsell)
Nikola Jokić uživa u svom Somboru (Foto: Dejan Rakita/Pixsell)

Sada će za Jokića slijedi kraći odmor i eventualne pripreme za odlazak na Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom Srbije. Eventualne, zbog toga što još uvijek nije sa sigurnošću poznato da li će nastupati za naše komšije na Mundobasketu.

Podsjećamo, Nuggetsi su u finalnoj seriji i više nego zasluženo nadigrali Miami Heat sa ukupnih 4:1 u pobjedama, a MVP-jem je proglašen upravo košarkaš iz Srbije. Jokić je bio ubjedljivo najbolji igrač svog tima.