Kamp na Bjelašnici "Sarajevo 2011"
0

Connelly: Kvalitetan rad donijet će i rezultate

Piše: Edin Isanović
Na Bjelašnici se nalazi treća smjena učesnikaMeđunarodnog košarkaškog kampa "Sarajevo 2011", koji organizuje Košarkaška fondacija Fenix i škola košarke GEN.

Kamp je u utorak posjetio Tim Connelly, pomoćnik generalnog menadžera New Orleans Hornetsa. On je stigao na preporuku Denisa Memića, bh. menadžera koji radi u Turskoj.

"Iznenađen sam gostoprimstvom u Sarajevu. Ljudi su izuzetno ljubazni i susretljivi. Dojmovi nakon posjete kampa su, također, pozitivni. Moram naglasiti da sam sličan rad još jedino vidio u Italiji. Primijetio sam da ovdje ima dosta kvalitetnih igrača, a što je najvažnije, sa njima se stručno radi. To će donijeti rezultate. Drago mi je da sam vidio mog prijatelja Nenada Markovića", ekskluzivno za Sarajevo-x.com kaže Connelly.

Gost iz SAD-a naglašava da mu je interesantna evropska košarka.

"Mnogi me pitaju šta mislim o čarobnoj igri pod obručima na Starom kontinentu. Odgovorim im da volim pogledati sve utakmice. Što se tiče evropske košarke, smatram da je dosat uzbudljiva i da je iz godine u godinu kvalitetnija. Uostalom, mnogi igrači na kraju završe u NBA ligi", kaže Connelly.

Treba istaći da su kamp posjetili i Nihad Đedović, košarkaški reprezentativac BiH, Sabit Hadžić, selektor našeg državnog tima, Samir Selesković, pomoćni trener turskog Fenerbahčea i general NATO-a u BiH Gary Huffman.

Na kraju je Đedović dodijelio dres pobjedniku u šutiranju trica.

Četvrta smjena počinje 25. jula, a završava 1. augusta. Svi zainteresovani mogu dobiti više informacija na internet stranici Fenix.ba, a još uvijek ima slobodnih mjesta.