Košarka
66

Čerkezović: Ostvarili smo svoj cilj; Kobić: Možemo dobiti Francusku

Klix.ba
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Nakon prolaska juniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Turskoj izjave povodom poraza od Latvije dali su Emir Čerkezović i Dino Kobić.

Naš tim će u četvrtfinalu narednog utorka od 18:45 sati igrati protiv Francuske. Čerkezović kaže da su juniori plasmanom u četvrtfinale ispunili cilj.

"Protivnik je bolje ušao u duel. Kada smo vratili zajedništvo vratili smo se na jedan razlike i držali smo se do kraja zajedno. Nesretno smo na kraju izgubili. Što se tiče grupne faze ostvarili smo svoj cilj. Francuska je kvalitetna ekipa, dobro su atletski građeni i mogli bismo imati problema sa skokom. Tražit ćemo njihove slabe strane i pokušati pobijediti", kazao je Čerkezović.

Dino Kobić smatra da naš tim može slaviti protiv Francuske jer je već pokazao da posjeduje kvalitet za takav podvig.

"Loše smo ušli u meč, ali smo našim naporom vratili rezultat. Ekipa protiv koje smo igrali bila je bolja u šutu i tu smo malo zakasnili. Zadovoljan sam našim trudom. Francuska je jaka i kvalitetna ekipa, ali mislim da našom borbenošću možemo da je savladamo. Do sada smo se pokazali protiv Izraela i Litvanije, posebno protiv Izraela kada smo se vratili tako da mislim da u nama leži kvalitet koji se može suprostaviti Francuzima", kazao je Kobić.