NBA liga
23

Brutalan okršaj košarkaša iz Srbije: Bogdanović odigrao meč karijere, Jokić pobijedio

N. K.
Jokić i Bogdanović u duelu (Foto: EPA-EFE)
Jokić i Bogdanović u duelu (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su sinoć u Atlanti ekipu Hawksa rezultatom 129:122 te su tako prekinuli niz od tri uzastopna poraza.

Atlanta je bolje ušla u meč te je nakon prve četvrtine imala osam poena prednosti. Međutim, Denver se budi u nastavku te su do poluvremena uspjeli preokrenuti rezultat (65:62).

Ključna je bila treća četvrtina gdje je Denver nastavio dominaciju te je napravio kapitalnu prednost. Iako je Atlanta ponovo dodala gas do kraja utakmice, spasa im nije bilo pa su morali pružiti ruku boljem od sebe.

Najefikasniji u redovima Denvera bio je Murray s 29 poena, ali ova utakmica je ostala u sjeni okršaja košarkaša iz Srbije.

Nikola Jokić je u pobjedničkom timu imao 25 poena te devet asistencija i osam skokova. Ipak, noć je obilježio njegov sunarodnjak Bogdan Bogdanović koji je odigrao utakmicu karijere. Postigao je 40 poena i to tako što je postigao čak 10 trojki iz 17 pokušaja. Imao je još tri skoka i asistencije. Međutim, izostala mu je podrška saigrača te je još samo Murray s 21 poenom bio raspoložen.

Bogdanović je postao prvi košarkaš sa 40 poena uz 10 pogođenih trojki u historiji Atlante i tek drugi košarkaš u NBA historiji s takvim učinkom nakon ulaska u igru sa klupe. Prije njega je do 40 poena uz 10 trojki stigao samo JR Smith.

Denver je četvrti na tabeli Zapadne konferencije NBA lige s 15 pobjeda i devet poraza, dok je Atlanta na 10. mjestu Istoka s omjerom 9-13.

Tabela Zapadne konferencije:

Tabela Istočne konferencije: