Policijski sat
79

Bivši reprezentativac BiH Ratko Varda prao automobil u svojoj kući i dobio kaznu

N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nekadašnji košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Ratko Varda našao se u centru pažnje srbijanskih medija nakon što je objavio video "sukoba" s policijom.

Naime, Varda je tokom policijskog sata u Srbiji dobio kaznu od policije, koja ga je uhvatila kako pere automobil u garaži.

"I dok stojim u svojoj kući, tražiš mi ličnu kartu uz pojašnjenje da ne smijem niti čistiti automobil niti zatvoriti garažu jer je policijski sat! Ovo je zabrana kretanja, a očito se ta zabrana odnosi i na to da ne smiješ oprati i očistiti automobil! Sramota dokle ide ovo maltretiranje i gdje je granica!", napisao je Varda na društvenim mrežama uz objavljenju snimku prepiranja s policijom.

U međuvremenu su se javili i iz MUP-a poručivši kako je Varda lagao i da je automobil prao van garaže.

Podsjetimo, Varda je karijeru počeo u Partizanu, a 2001. godine je prešao u NBA ligu u redove Detroit Pistonsa. Međutim, nije se dugo zadržao u najjačoj ligi svijeta pa se već naredne godine vratio u Evropu. Igrao je potom za veliki broj klubova, a između ostalih za Real Madrid, Žalgiris, Himki, Union Olimpiju, Bešiktaš...

Za reprezentaciju BiH je skupio desetak nastupa.