Posebno inspirisan
19

Biberovićev meč karijere u Euroligi, u finišu zakačio igrača izraelskog Maccabija rukom po oku

E. K.
Tarik Biberović i Wade Baldwin (Foto: Screenshot)
Tarik Biberović i Wade Baldwin (Foto: Screenshot)
Rođeni Bosanac i Hercegovac Tarik Biberović sinoć je odigrao fenomenalan meč u porazu njegovog Fenerbahčea protiv Maccabija rezultatom 78:73, a krajem utakmice je zakačio jednog košarkaša protivničkog tima u oko.

Sudije nisu svirale ličnu grešku za nekadašnjeg košarkaša Sparsa koji je rukom u oko začaio Wade Baldwina pa je utakmica nakratko prekinuta kako bi se ukazala pomoć zvijezdi izraelskog sastava.

Pomenutu situaciju pogledajte ovdje.

Inače, Biberović je odigrao fenomenalan meč, bio je najefikasniji u svojoj ekipi sa 18 poena i pet skokova baš kao i Scottie Wilbekin koji je dodao sedam asistencija i četiri skoka. Još je dvocifren bio Nigel Hayes-Davis sa 16 poena i šest skokova.

Izraelce je do pobjede vodio Lorenzo Brown sa 18 poena te po dva skoka i asistencije dok je Bonzie Colson dodao 13 poena uz 14 skokova. Wade Baldwin je susret okončao sa 12 poena, pet asistencija i četiri skoka, a još je dvocifren bio James Webb s deset poena i sedam skokova.

Inače, Biberović je rođen u Zenici, ali je prije nekoliko godina odlučio da u budućnosti nastupa za košarkašku reprezentaciju Turske.