ABA liga
7

Atić fenomenalan u velikoj pobjedi Igokee na gostovanju kod Mege

N. K.
Atić u akciji (Foto: Mega Soccerbet)
Atić u akciji (Foto: Mega Soccerbet)
Košarkaši Igokee pobijedili su u Beogradu u okviru 14. kola ABA lige favorizovanu ekipu Mege Soccerbet rezultatom 86:84 pa su tako potvrdili da je nedavni poraz od Mornara bio samo loš dan. Posebno raspoložen bio je bh. reprezentativac Edin Atić s rekordom karijere.

Bh. prvak je bolje ušao u meč te je cijelim tokom prvog poluvremena diktirao tempo i imao prednost. Na kraju se na odmor otišlo s rezultatom 41:51.

Mega se budi u trećoj dionici nakon koje smanjuje prednost Igokee na samo šest poena. Uslijedila je dramatična završnica u kojoj je Igokea ipak pokazala kvalitet i slavila zasluženu pobjedu.

Pobjedničku ekipu do pobjede vodio je Atić koji je za pola sata provedenih na parketu postigao 28 poena te imao dva skoka i jednu asistenciju. Atić je tako došao do rekorda karijere po broju ubačenih poena. Podršku je imao u Clemmonsu koji je ubacio 15 poena. Kod Mege je najbolji bio Petrušev s 27 poena i Tepić sa 16.

Igokea je na trećem mjestu ABA lige s 10 pobjeda i tri poraza, dok je Mega na drugoj poziciji s omjerom 9-5. Prvoplasirani Mornar ima omjer 11-2.