Nakon poraza od Partizana
0
Aleksandar Petrović dao ostavku u Cedeviti
Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad ce ga "strucnjak" Dino Selimović zvati da preuzme FK Sarajevo ...
Blamira se Cedevita evo vec zadnje 3 utakmice, propali su skroz.
''Neki treneri jednostavno ne mogu u kontinuitetu raditi i bolji su kao selektori nego kao treneri... '' Izvini prijatelju, ali o kojim ti to objektvinim eksternim faktorima pricas zbog kojih jedan trener (kao Aco) bolje funckionise kao selektor nego kao coach jednog tima. 1.koji kontinuitet Cedeviit? pa nidje kontinuiteta ni na vidiku od kad ih je Petrovic preuzeo. 2.transferi, plate mjesanje uprave; u cedeviti to nije moglo bolje bit organizovano. aco je dobio odrijesene ruke (inace nebi ni preuzimao, znao je odlicno sta pocinje, plate? pa plate u cedeviti skoro ko u prosjecnom Euroligasu, znaci igraci puni ko brod. ako je negdje ispalcivano na vrijeme onda je to bila Cedevita. Osim sto su izgubili onog pravo dobrog francuza po isteku jesenjeg djela prvenstva, nisu imali nikakvih drugih transfera. covjek ne zna slozit ekipu, klasicni run&gun i daj mu amera da trce gore dole ko ludi i sve rijesvaju jedan na pet i po koji pick and roll...znaci katastrofa od strucnjaka.
Gledo tekmu, cista zadnja akcija partizana ko suza, nidje koraka, jos kod kosa onog partizanovog igraca, zaboravih ime, na njemu napravljen cist prekrsaj. e moj aco imo si naj skuplji tim u ABA ligi i sad se brukas i optuzujes, pvo pogledaj u vlastito dvoriste pa se onda zali na sudije, igra cedevite je zadnja tri mjeseca bila malo je reci katastrofa. ovdje vec neko vrijeme ukazujem na cinjenicu da Aco nema kvaltiete top trenera i zao mi je iskreno sto vodi nasu reprezentaciju. znam da ce sad bit pljuvacina od strane ljudi koji regijonalnu kosarku uopste ne prate, ali cinjenica je da Aco nema kapacitete. naprijed BiH na evropskom, ali ovaj covjek nece znati izabrat taktiku. cuj sudije mu krive a on legenda ne zna akciju napravit kako valja. al eto vrijeme ce pokazati, pa me korigujete poslje evropskog na jesen.
Aco ublehas, Bosnjama ce tek doci iz guzice u glavu kad nas slome na eurobasketu. Ekipe mu ne igraju odbarnu, zato i gubi poslove nakon par mjeseci provedenih u klubu. Sad ga dizete u nebesa, ustajete na noge kad udje u dvoranu iako to nicim nije zasluzio, a poslije ce te ga pljuvati kao sto je obicaj u BiH...
Bravo Aco! Imas pametnijeg posla :)
Jadni smo mi sa ovakvim selektorom, koji sa ubjedljivo najvecim budjetom u ABA ligi ne moze uci ni u final 4, a pitanje je i za Eurocup. Jos kad nam Teleta uzmu Netsi u ljetnu ligu, pa ne bude stigao na Eurobasket u Sloveniji, sa ovakvim diletantom Acom i glavnim igracima Bavcicem i Djedovicem pogubit ceemo sve tekme u grupi po 20 razlike.
ne
Jesi to prepisivao sa indexa? :D
aco je rekao da se zali na crnogorsko-srpsko-slovenskoj režiji,.. tako bi isto rekao i za hrvatski ali on je jedan njihov clan pa je za hr vatske presutio--uvjek kad igra cedevita-partizan hrvatski sudija nateze cedeviti ili ciboni i tako ostalim klubovima--aba ligu treba ukinuti jer bi sami imali bolju ligu od ovih strucnjaka iz aba lige koji jure samo za novac, a ne za loptom.
Neki treneri jednostavno ne mogu u kontinuitetu raditi i bolji su kao selektori nego kao treneri...Selektorski posao iziskuje jednomjesečne pripreme i seriju utakmica u 10-15 dana...Kontinuitet u klubu kao treneru je tesko odrzati, sto zbog neujednacenih plata i plata koje kasne, zalaganja, mjesanja uprave, transfera, nezadovoljstva itd...itd...sto u radu kao selektor tih problema nema...
Cedevita je karina od ekipe , njih ne moze izvaditi Jeff Van Gundy
Hahahaha sto me nasmija svaka čast :)) kakav klub takvog i strucnjaka trebaju +3 od ČELIKA buhahaha
Jos bolje za nas