Čeka se investitor
46

Aco Petrović odustao od spašavanja Cibone: Vratit ćemo donirani novac do kraja mjeseca

K. H.
Aco Petrović (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Aco Petrović (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Nešto više od dvije sedmice nakon što su legendarni Aco Petrović te Saša Pavličić Bekić i organizacija "Mi smo Cibona" pokrenuli kampanju za spas ovog velikog košarkaškog kluba, akcija za donaciju je obustavljena uz nadu da će u klub ući američki investitor.

Da je akcija prikupljanja novca zaustavljena objavio je Aco Petrović na svom Twitter profilu, a dodaje da će novac biti vraćen svima do kraja mjeseca jula.

"S obzirom na to da Cibona ide dalje istim putem, akcija za spas kluba 'Mi smo Cibona' obustavlja svoje aktivnosti i zahvaljuje svima koji su donirali novac. Isti će biti vraćen do kraja jula", napisao je Petrović.

U početku je prvobitna ideja bila da se skupi tri miliona kuna, a nešto više od dvije sedmice od početka kapmanje, prikupljeno je oko pola miliona kuna.

Cibona je u međuvremenu izgubila gotovo čitav šampionski sastav jer je većina igrača iskoristila pravo na raskid ugovora zbog neisplaćenih plata. Nada da će klub opstati i nastaviti s radom jeste dolazak spomenutog američkog investitora, za kojeg mediji u Hrvatskoj pišu da već mjesecima "koketira" upravom Cibone.