sport
0

Klub specijalnih sportova Tuzla najbolji odbojkaši u BiH

Sarajevo-x.com
Klub specijalnih sportova Tuzla protekle subote je nastupio na Državnom prvenstvu u odbojci za osobe sa posebnim potrebama u Novom Travniku. Organizator takmičenja bila je Specijalna Olimpijada u BiH, dok je tehnički organizator bio Klub specijalnih sportova Duga - Novi Travnik.

Na prvenstvu je učestvovalo 13 klubova, koji su se nadmetali u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Klub specijalnih sportova Tuzla je nastupio sa muškom ekipom u I diviziji. Borbeni Tuzlaci su u finalnoj utakmici savladali ekipu NVO altruista Svjetlo Sarajevo rezultatom 2:0 (25-18; 25-16) te su tako i u odbojci odbranili titulu državnog prvaka.

''Državno prvenstvo u Novom Travniku je proteklo onako kako se samo može poželjeti. Tehnički organizator je u veseloj atmosferi dočekao ekipe, ugostio ih i brinuo se o njima do samog polaska kućama. I ovo takmiče je pokazalo da sport ne poznaje nikakve razlike, što je i cilj Specijalne Olimpijade, da se osobe sa posebnim potrebama i druže i takmiče u fer playu na ovakvim prvenstvima, ali je nekima ujedno pokazalo i da sportski tereni nisu mjesto na kojem trebaju gajiti neke svoje vlastite i političke ciljeve, a posebno ne tereni Specijalne Olimpijade'', istakao je Dario Matić, rukovodilac Kluba.

Do kraja godine ostalo je još Državno prvenstvo u stonom tenisu koje će se održati u Zenici 03.12.2011. godine, a poslije toga slijedi duža pauza u kalendaru Specijalne Olimpijade, gdje bi se u međuvremenu trebao održati seminar za trenere u Fojnici, kao i Skupština Specijalne Olimpijade.