Boks
0

Kličko: 'Hayeovo lice pretvorit ću u pizzu'

Totalsport
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Ukrajinski bokser Vladimir Kličko (33) oštro je uzvratio 'udarac' Britancu Davidu Hayeu za nedavno lansirani verbalni napad na njega i njegovog brata Vitalija.

Kličko će 20. juna na Schalkeovom nogometnom stadionu u Gelsenkirchenu braniti svoje naslove po IBF i WBO verzijama protiv Hayea, a prvo je obraćanje javnosti prije nekoliko dana 28-godišnji Englez iskoristio za podgrijavanje atmosfere rekavši da je “Vladimir godinama precijenjen”, te da se dok je gledao njegove borbe “strašno dosađivao”.

Haye je tom prilikom braću Kličko izazvao i grafikom na vlastitoj majici: dok u desnoj ruci drži odsječenu glavu Vitalija, u lijevoj mu je odrubljena glava Vladimira.

Sada je Kličko Hayea uporedio s Mikeom Tysonom, bivšim svjetskim prvakom poznatim po svojim, u najmanju ruku, neuukusnim, pa i glupim izjavama poput one da želi pojesti djecu Lennoxa Lewisa.

  • Tyson je započeo pričati gluposti kada više nije mogao parirati u ringu. Haye zna da nema što tražiti u ringu protiv mene, pa priča gluposti kako bi prikrio svoje slabosti. Ali prešao je granicu. Nakon 12. runde, runde u kojoj ću ga nokautirati, lice će mu izgledati poput pizze - rekao je Kličko.