sport
0

Inicijativa za pokretanje biciklističke utrke "Giro di Sarajevo"

Sarajevo-x.com
Entuzijasti okupljeni oko foruma, te njihovi prijatelji, rekreativci i drugi pokrenuli su inicijativu za rekreativnom biciklističkom utrkom "Giro di Sarajevo".

Prema njihovoj zamisli, cilj ovakvog projekta je skretanje pažnje građanstvu, vlastima i svim posmatračima na loše uslove rekreativnog bavljenja biciklizmom u Sarajevu.

"Giro" bi se trebao voziti glavnom gradskom saobraćajnicom, jednom trakom ili cijelom širinom ceste od Ilidže do Vijećnice i nazad, odnosno od hotela Terme na Ilidži, glavnom cestom do Vijećnice, i nazad (ulicama: Sarajevska cesta - Bulevar Meše Selimovića - Zmaja od Bosne - Obala Kulina bana - Telali - Mula Mustafe Bašeskije - Titova - Zmaja od Bosne - Bulevar Meše Selimovića - Sarajevska cesta).

"Skup ne bi bio takmičarskog karaktera i bio bi bez nagrada. Cilj bi mu bio voziti, uživati i ostaviti neki trag na otupjele instance vlasti kantona, grada, općina, mjesnih zajednica," navode inicijatori.

Ipak, za organizovanje ovakvog događaja potrebni su sponzori i sva moguća podrška.

Otvorena je i e-mail adresa [email protected] na koju se mogu prijaviti svi zainteresovani za učešće, a potrebno je da imaju bicikl i dobru volju i namjeru, te da su fizički spremni preći barem dio zvanične rute. Za učešće nisu potrebne nikakve uplate, a prijave su predviđene samo zbog evidencije broja učesnika.

Radni datum održavanja utrke "Giro di Sarajevo" je 12. juli 2008, subota. Start će biti najvjerovatnije u 12 sati.