Viralan video
30

Indonezijska Spiderwoman za manje od sedam sekundi oborila rekord u sportskom penjanju

Dž. L.
Indonežanka Aries Susanti Rahayu ili indonezijska Spiderwoman, kako su je već prozvali, osvojila je internet nakon što je za manje od sedam sekundi postavila novi svjetski rekord u brzom penjanju.

Na takmičenju IFSC Xiamen World Cup u Kini, 24-godišnjakinja se uspjela uspeti uz zid visine 15 metara za nevjerovatnih 6,9 sekundi, ostavivši u bunilu svoju protivnicu YiLing Song.

Ovo je prvi put da se žena uspjela za manje od sedam popeti uz tamičarski zid, a snimak ovog nevjerovatnog podviga postao je viralan nakon što ga je podijelio Mark Serrels iz CNET-a.

[TWITTER]1186052664347332610[/TWITTER]

"Oboren je rekord u ženskom brzom penjanju, i to za manje od sedam sekundi. Nadljuski", napisao je Serrels u opisu videa koji je prikupio desetine hiljada lajkova i više od milion pregleda.

Prethodni rekord držala je upravo protivnica Indonežanke, Kiseskinja YiLing Song koja se u aprilu ove godine na takmičenju u Chongqingu popela uz 15-metarski zid za 7,1 sekundu.

Indonežanka pod nadimkom Spiderwoman sada će imati priliku okušati se na Olimpijadi u Tokiju iduće godine kada sportsko penjanje doživi svoju premijeru na ovoj sportskoj manifestaciji.