sport
26

Hrvački Klub Bosna najuspješnija ekipa na Kupu Grada Sarajeva

Klix.ba
Hrvački klub Bosna je u nedjelju 01. aprila, pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva a povodom 6. aprila, organizovao IV međunarodni hrvački turnir "Kup Grada Sarajeva".

Na turniru je učestvovalo 110 takmičara iz Slovačke, Njemačke, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine...

          Mladi hrvači sarajevske Bosne su osvojili prvo mjesto, dok su drugo mjesto osvojili Hrvatski Dragovoljac-Zagreb i treće mjesto Metalac-Zagreb. Za najuspješnijeg stranog takmičara turnira proglašen je Penjov Ervin iz RK Spartak-Subotica, a najuspješniji domaći takmičar Ćosić Elvir član sarajevske Bosne.

Nakon dvadeset godina pauze na ovom turniru su učestvovali i takmičari hrvačkog kluba Željezničar gdje su ostvarili zapažene rezultate. Na turniru su osim sarajevske Bosne učestvovale i ekipe Sloboda-Tuzla i Bečko-Vogošča te Željezničar.

U Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch turnir je otvorio Milorad Živanović, pomoćnik gradonačelnika Sarajeva, izražavajući zadovoljstvo na kvalitetnoj organizaciji turnira.