sport
20

Gradski klub vodenih sportova Sarajevo uspostavio saradnju sa klubom iz Engleske

Piše: Edin Isanović
Gradski klub vodenih sportova Sarajevo uspio je da uspostavi saradnju sa plivačkim klubom Hatfield Swimming Club iz Engleske. To je jedan od četiri plivačka kluba u ovoj zemlji akreditovan "Swim21 Performance Club" od strane engleske plivačke asocijacije.

Na ovaj način ukazuje se šansa članovima GKVS-a da osjete dio Swim21 Performance programa koji za cilj ima stvaranje najboljeg pliavčkog iskustva za plivače i trenere te podizanje kvaliteta u pružanju usluga plivačkog sporta.

Swim21 Performance okruženje pruža osnovu za klubove koji treniraju vrhunske plivače. To je privilegija klubova koji demonstriraju ispravan put i pristup u kreiranju okruženja, trenerske prakse i podrške sportistima plivačima kako bi dosegli vrhunske rezultate i ostvarili svoj puni potencijal.

Saradnja sa Hatfield Swimming Clubom će im omogućiti saradnju u tri oblasti: pripremna evaluacija potencijala, kriterij okruženja vrhuskog plivača i kriterij trenerskog programa.

Početak saradnje između Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo i Hatfield Swimming Cluba će biti ozvaničen 22. oktobra 2016. godine u Rijeci. Ova saradnja je omogućena zahvaljujući osnivaču Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo Janku Gojkoviću, bivšem bh. reprezentativcu u plivanju i trostrukom učesniku ljetnih Olimpijskih igara.

U periodu od 22. oktobra do 28. oktobra 2016. godine u Rijeci takmičari ovog kluba koji zadovolje selekciju engleskog organizatora će pod vodstvom našeg glavnog trenera Igora Bilasa uzeti učešće u trenažnom procesu Swim21 Performance Cluba. Ovo će biti prvi dio trenažnog procesa u Swim21 Performance okruženju koje je u planu da bude nastavljeno u budućnosti u Hatfield plivačkom centru.