Snimak jasno pokazuje
17

Gledatelji prave haos na Tour de Franceu, uhapšen fan koji je zbog selfieja napravio udes

D. P.
Težak pad kojeg je izazvao nespretni navijač (Foto: Screenshot)
Težak pad kojeg je izazvao nespretni navijač (Foto: Screenshot)
Nakon što se jučer dogodio novi incident na biciklističkoj utrci Tour de France, policija je identifikovala i privela gledatelja koji je bio isključivi krivac za težak udes.
Jučer smo na Tour de Franceu vidjeli drugi težak udes u samo dva dana. Veliki broj vozača pao je nakon sudara u 15. etapi s do pet planinskih prevoja. Tom prilikom jedan od nespretnih navijača napravio je haos i izazvao skandal.

Tokom 15. etape i suženja ceste na jednom od prevoja, nespretni navijač je rukom zakačio 28-godišnjeg biciklistu Seppa Kussa, pokušavajući u tim trenucima da napravi selfie svojim mobilnim telefonom.

Nakon što je oborio Kussa, za njim su s bicikla pali brojni vozači. Dvojica najvećih favorita za naslov, Tadej Pogačar i Jonas Vingegard, nekako su uspjeli izbjeći incident i proći grupu oborenih vozača.

Dan nakon toga, ugledni Le Parisien prenosi da je policija provela istragu protiv navijača koji je napravio haos. Policija ga je identificirala i privela, ali još uvijek nije jasno s kakvim bi se kaznama mogao suočiti.

Inače, to je samo jedan u nizu incidenata na ovogodišnjem Tour de Franceu, ali je autentičan jer se dogodio zbog nemara jednog posjetitelja koji je stajao pokraj staze, a onda se približio kako bi napravio fotografiju.

Dan prije povrijeđeno je 30 vozača u još jednom teškom sudaru, a vozač Jordi Meeus je zbog navijača u srijedu zamalo pao pri velikoj brzini. Prethodno je belgijski biciklist Steff Crass okrivio gledatelja za svoje odustajanje nakon pada u osmoj etapi.