sport
0

Fraser-Pryce i Bolt atletičari godine

Totalsport
Usain Bolt (Foto: AFP)
Usain Bolt (Foto: AFP)
Kao što je bilo i za očekivati, Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce i njezin sunarodnjak Usain Bolt proglašeni su najboljim atletičarima godine od strane Međunarodne atletiske organizacije (IAAF).

Fraser-Pryce i Bolt proglašeni su najboljima na IAAF-ovoj gala večeri u Monacu, čime su postali tek treći par koji dolazi iz iste zemlje, te u istoj godini uzima nagradu za najboljeg atletičara, odnosno atletičarku. Prethodno je to pošlo za rukom Amerikancima Carlu Lewisu i Florence Griffith-Joyner (1988. godine), odnosno Britancima Colinu Jacksonu i Sally Gunnel (1993.).

Fraser-Pryce i Bolt su na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Moskvi postigli identičan uspjeh, koji im je u konačnici i donio ovu prestižnu nagradu. Podsjetimo, oboje su slavili u utrkama na 100, 200 i 4x100 metara.

Bolt je u konkurenciji atletičara potukao Mo Faraha i Bogdana Bondarenka, te je po peti put u karijeri osvojio ovu nagradu.

"Da bi me pobijedili, morate raditi naporno kao i ja. Iduće godine ću se koncentrirati na 200 metara. San mi je ići ispod 19 sekundi", rekao je između ostalog najpopularniji atletičar današnjice Bolt.

Fraser-Pryce je u konkurenciji atletičarki slavila ispred Valerie Adams i Zuzane Hejnove.

"Vrlo sam počašćena dobivanjem ove nagrade, ali ne mislim na tome stati", rekla je dvostruka olimpijska pobjednica u utrkama na 100 metara.