VN Monaka
0

Webber ponovno s pole-positiona

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Baš kao i prije sedama dana na Velikoj nagradi Španije, vozač Red Bulla Mark Webber krenut će s prvog startnog mjesta u nedjeljnu Veliku nagradu Monaka, šestu utrku sezone Formule 1.

Australac je odradio najbolji posao na uskim ulicama Monte Carla, u posljednjoj je rundi subotnjih kvalifikacija krug odvezao za minutu i 13.826 sekundi.

Nastavljena je na taj način dominacija Red Bullovih bolida u kvalifikacijama, ove je sezone austrijska ekipa na svih šest utrka Svjetskog prvenstva imala pole position, tri puta je njegov vlasnik bio Sebastian Vettel, a sada je treći, nakon Sepanga i Barcelone, uhvatio i Webber.

Sjajne je izvedbe u Monte Carlu nastavio i Renaultov pilot Robert Kubica. Bio je treći na prvom treningu i prvi na posljednjem, a u kvalifikacijama je izborio drugu startnu poziciju. Za Webberom je zaostao 294 hiljadinke. Treći će u jurnjavu Kneževinom krenuti Vettel koji je tako i u šestim kvalifikacijama sezone zauzeo jedno od prva tri mjesta.

Krah Fernanda Alonsa, koji će u nedjelju krenuti iz boksa, Ferrarijevom vodstvu vjerojatno nije ublažilo ni četvrto mjesto njihovog drugog vozača Felipea Masse, a previše razloga za zadovoljstvo nema ni McLaren koji je slabe rezultate s treninga upotpunio i u kvalifikacijama, petim mjestom Lewisa Hamiltona i osmim aktuelnog svjetskog prvaka i vodećeg čovjeka ove sezone Jensona Buttona.

Šesto i sedmo mjesto ugrabili su Mercedesovi vozači, s time da se Nico Rosberg ponovno ugurao ispred Michaela Schumachera, dok krug desetorice najboljih zatvaraju Rubens Barrichello u Williamsu i Vitantonio Liuzzi u Force Indiji. Formula 1, VN Monaka, kvalifikacijski trening:

1.  Mark Webber RBR-Renault 1:13.826 2. Robert Kubica Renault 1:14.120 3. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1:14.227 4. Felipe Massa Ferrari 1:14.283 5. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:14.432 6. Nico Rosberg Mercedes 1:14.544 7. Michael Schumacher Mercedes 1:14.590 8. Jenson Button McLaren-Mercedes 1:14.637 9. Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1:14.901 10. Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 1:15.170