Već pogledao inserte
22

Verstappen nije impresioniran Pittovim filmom o Formuli 1: Ne interesuje me, to je izmišljena priča

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trostruki svjetski prvak Formule 1 Max Verstappen ne krije da ga posebno ne zanima film o Formuli 1 koji snima slavni američki glumac Brad Pitt, a u čemu učestvuje kompanija Dawn Apollo Films nekadašnjeg šampiona Lewisa Hamiltona.

Uprkos kašnjenju u produkciji zbog nedavnog štrajka u Hollywoodu, planovi za još uvijek neimenovani film u kojem Pitt ima glavnu ulogu i dalje su u punom zamahu, a u kinima bi se trebao pojaviti 2025. godine.

Verstappen se nekoliko puta susreo s Pittom toke ove godine jer je glumac snimao scene na različitim lokacijama održavanja utrka.

"Sigurno da je lijepo to vidjeti, no ne interesuje me toliko. Ne moram gledati film o svom sportu. To je izmišljena priča i sve je uvijek predramatično. To ipak morate voljeti i ne smeta mi puno kada je riječ o filmu. Volim filmove, a Brad Pitt je sjajan glumac. Prije utrke u Austinu sam vidio nekoliko inserata filma kada su ih prikazali tokom sastanka vozača uz objašnjenje kako su ih snimili", izjavio je Verstappen.

Međutim, on i njegove kolege se pojavljuju u dramatičnom F1 dokumentarnom serijalu "Drive To Survive".

"Ne mislim da je to zapravo gluma, to je svijet u kojem živimo, koji tako funkcioniše. Ima malo 'igre' ponekad. Naravno, najradije to ne bih radio, no to je dio političke igre u Formuli 1 i mnogim drugim sportovima. Tokom godina sam postao bolji u onom što govorim i što ne govorim, no generalno, uglavnom sam svoj i definitivno nisam glumac", završio je Nizozemac.