Formula 1
45

Stanje Michaela Schumachera se ne popravlja, ali porodica ne gubi nadu

Klix.ba
Michael Schumacher (Foto: Arhiv/EPA)
Michael Schumacher (Foto: Arhiv/EPA)
Stanje višestrukog šampiona Formule 1 Michaela Schumachera se ne pogoršava, ali nije ni bolje. Na liječenju je više od dvije godine nakon strašne nesreće koju je doživio tokom skijanja na Alpama.

I dalje je nepokretan i na liječenju u svom domu u Lake Genevi. Njegova porodica je optimistična i nada se čudu. Supruga Corina brine o njemu i nikada nije odustala od cilja da se njen suprug potpuno oporavi. U ranijim intervjuima Schumacher je upravo zbog njene posvećenosti nazivao "anđeo čuvar".

Dok je Schumacher na postelji nagrađen je priznanjem Lifetime Achievement Award (nagrada za doživotno postignuće) kao sedmerostruki prvak Formule 1. Nagradu je preuzela njegova menadžerica Sabine Kehm.

"Ova nagrada je priznanje za njegovu ogromnu volju, motivaciju, talenat, disciplinu i etički rad. Shvatam da bismo svi voljeli da je Michael ovdje, ali nažalost to nije moguće. Moramo to prihvatiti i naučiti da se nosimo s tim. Nastavit ćemo se nadati i učiniti sve da stvari budu drugačije", kazala je tokom obraćanja.

Stanje šampiona se čuva u tajnosti otkako se probudio iz kome u kojoj je bio šest mjeseci. Bivši šef Ferrarija Luca Cordero di Montezemolo kazao je kako Schumacher konačno reaguje na liječenje, što je ključno.

"Znam koliko je jak i siguran sam da će zahvaljujući svojoj odlučnosti izaći iz ove vrlo teške situacije", rekao je Di Montezemolo.