The Sun
0

Schumacher najbolji F1 vozač svih vremena

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Engleski dnevnik The Sun donosi popis deset najboljih vozača Formule 1 svih vremena. Listu velikana ovog sporta predvodi i statistički najuspješniji pojedinac, Nijemac Michael Schumacher.

Leteći Nijemac ostvario je rekordnu 91 pobjedu u svojoj karijeri, te je osvojio rekordnih sedam naslova svjetskog prvaka (1994., 1995., 2000., 2001., 2002., 2003., 2004.) , od čega dva u Benettonu, a pet u Ferrariju.

"Schumi" je vlasnik i brojnih drugih rekorda u Formuli 1 kao što su najveći broj pole positiona, osvojenih bodova i broja pobjeda u jednoj sezoni.

Drugo mjesto na Sunovom popisu zauzeo je “Profesor” Alain Prost, četverostruki svjetski prvak koji je u karijeri ukupno ostvario 51 pobjedu u 200 odvoženih utrka. Treći na listi nalazi se tragično preminuli (u svibnju 1994.) Brazilac Ayrton Senna, bivši trostruki svjetski prvak i pobjednik ukupno 41 utrke.

Zanimljivo je kako su se na popisu našla i trojica britanskih vozača, Jim Clark, Jackie Stewart i posve neočekivano prošlogodišnji svjetski prvak 24-godišnji Lewis Hamilton dok, primjerice, na popisu nema dvostrukih prvaka Emersona Fittipaldija, Mikke Häkkinena, Grahama Hilla, Fernanda Alonsa, ali i drugih istinskih i trofejnih velikana.

Sunov popis deset najboljih vozača Formule 1 svih vremena:

  1. Michael Schumacher
  1. Alain Prost

  2. Ayrton Senna

  3. Juan Manuel Fangio

  4. Jim Clark

  5. Jackie Stewart

  6. Jack Brabham

  1. Niki Lauda

  2. Nelson Piquet

  3. Lewis Hamilton