Formula 1
0

Schumacher čestitao Buttonu i Brownu

Totalsport
Foto: AFP/POOL/File
Foto: AFP/POOL/File
Najtrofejniji bivši vozač u povijesti Formule 1, Nijemac Michael Schumacher (40) uputio je čestitku novom svjetskom prvaku Jensonu Buttonu i njegovoj momčadi BrawnGP.

Podsjetimo, šef momčadi koja se okrunila naslovom konstruktorskih prvaka dugogodišnji je Schumacherov prijatelj Jean Todt. Dvojac je surađivao u svih sedam Nijemčevih šampionskih godina, 1994. i 1995. u Benettonu, te od 1999. do 2004. godine u Ferrarijevoj momčadi. Schumacher je prvi od pet uzastopnih naslova u “propetim konjićima” osvojio 2000. godine.

“Čestitke Jensonu, Rossu i ostatku momčadi. Ono što su ostvarili ove sezone zaslužuje moje poštovanje. Kada samo pogledate kroz što su prošli shvatite kako je to nevjerojatna priča: samo godinu prije ovoga mislili su da je za njih došao kraj (propast Honde, op.a.). Posebno sam sretan zbog Rossa kojeg dugo poznajem. Zavrijedio je ovaj uspjeh”, napisao je Schumacher na svojoj internetskoj stranici pomoću koje je poručio i sunarodnjaku Sebastianu Vettelu da bude ponosan na svoje rezultate, a ne razočaran što nije došao do naslova svjetskog prvaka:

“Velika šteta za Sebastiana, ali pred njime je još mnogo vremena. Imao je fantastičnu sezonu u kojoj je dokazao da posjeduje sve što je potrebno za naslov. U svom razočaranju na to nikako ne smije zaboraviti, premda znam da u ovome trenutku on to tako ne vidi, te da će mu biti potrebno nekoliko dana da preboli vikend koji je iza njega. Ono što sam siguran jest da ćemo od njega u budućnosti vidjeti mnogo dobrih stvari”, zaključio je sedmerostruki bivši F1 prvak.