Nakon trijumfa
0

Räikkönen: Nadam se još kojoj pobjedi

Totalsport
Finac Kimi Räikkönen u Belgiji je došao do prve pobjede ove sezone Formule 1, ujedno 18. u karijeri. No, trijumf Ferrarijeva vozača na legendarnom Spa-Francorchampsu i nije ništa novo, ljubav između Räikkönena i ove staze traje jako dugo.

Ovo je, naime, bila četvrta Finčeva pobjeda na Velikoj nagradi Belgije u posljednjih pet godina, ukupno peta u sedam nastupa, a čak je i u godini u kojoj je Ferrari vrlo slab Räikkönen očito uspio pronaći recept za ovu stazu.

  • To je prava staza, izgrađena u starom stilu, potpuno mi odgovara - rekao je svjetski prvak iz 2007. godine.

  • Nisam vozio najbrže krugove, ali sam očito bio dovoljno brz da ostavim sve iza sebe. Moj je cilj bio pokušati pobijediti na barem jednoj utrci kako bismo ostali na trećem mjestu u poretku konstruktora. Ovo će nam, stoga, biti od velike pomoći. Nadam se još kojoj pobjedi ove godine - dodao je Ferrarijev pilot.

Drugoplasirani Talijan Giancarlo Fisichella donio je Force Indiji prve bodove u historiji, ali vozač koji je startao s prve pozicije nije bio previše sretan nakon utrke.

  • Pomalo sam tužan jer smo mogli pobijediti. Ali i drugo je mjesto veliko - ipak je priznao Fisichella.

Trećeplasirani Sebastian Vettel vratio se u lov za svjetskim naslovom, za vodećim Jensonom Buttonom u Brawnu zaostaje 19 bodova, a ispred njega je i drugi Brawnov vozač Rubens Barrichello koji ima tri boda više.

  • Sve je još uvijek otvoreno. Ova je sezona za nas pomalo luda, puna je uspona i padova, ali još uvijek smo u konkurenciji za naslov - rekao je vozač Red Bulla.

Do kraja sezone je ostalo još pet utrka, a sljedeća je na rasporedu Velika nagrada Italije u Monzi, 13. septembra.