Formula 1
111

Michael Schumacher i dalje u kritičnom stanju

Klix.ba
Michael Schumacher
Michael Schumacher
Sedmostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher i dalje je u kritičnom stanju nakon što je u nedjelju doživio nesreću na skijanju.

Schumacher je sa 14-godišnjim sinom Mickom skijao izvan staze u francuskom Meribelu kada je doživio nesreću, odnosno udario glavom u stijenu.

Odmah je prevezen helikopterom u bolnicu u Grenoblu, gdje je dovezen u komi i sa ozbiljnom povredom mozga, što je zahtijevalo hitnu operaciju. Jutrošnje informacije govore da je i dalje u kritičnom stanju.

Ljekari ističu da se njegovo stanje može pogoršati ako se hematom ili cerebralni edem bude razvijao. Britanski i njemački mediji pišu kako će Schumacher biti suočen sa mjesecima rehabilitacije, nakon što prebrodi ovu povredu glave.

Inače, nakon nesreće su se pojavile informacije da je Schumacher pri svijesti, ali u šoku. No, kada je pao u komu, ljekari su shvatili da su povrede ozbiljne.

Uz Schumachera su u bolnici osim sina Micka još i supruga Corinna, te kćerka Gina-Marie. Policija čuva stražu na ulazima u bolnicu, budući da brojni fanovi i novinari čekaju informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Također, pokrenuta je istraga o okolnostima koje su dovele do nesreće na skijalištu.

Riječi podrške Michaelu Schumacheru stižu od fanova iz svih krajeva svijeta, kao i od njegovih kolega iz Formule 1. Svi imaju jednu želju, da Schumacher dobije i ovu bitku.