Formula 1
0

Kovalainen upozoren da mora biti bolji

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Šef McLarenovog F1 tima Martin Whitmarsh upozorio je finskog vozača momčadi Heikkija Kovalainena (27) da mora popraviti svoje rezultate ukoliko želi osigurati produženje ugovora.

Finac je imao razočaravajuću sezonu upisavši bodove u tek tri od dosadašnjih deset utrka (devet osvojenih bodova ukupno), što je pokrenulo nagađanja da bi na kraju sezone mogao napustiti ekipu jer mu aktuelni dvogodišnji ugovor ističe.

  • Heikki kao pravi timski igrač radi sjajan posao. Ali što se tiče njegove evolucije kao vozača, nije se ove godine razvijao kako je on to želio i kako smo mi željeli. Ali činjenica je da je on jako marljiv radnik. Trenutno nismo u razgovorima ni s jednim vozačem oko mogućeg ugovora, ali isto tako još nismo potvrdili svoju vozačku postavu za sljedeću godinu. Mnogi od nas u ekipi bismo voljeli da Heikki do kraja sezone ostvari dobre rezultate što bio mu osiguralo ostanak s nama – rekao je Whitmarsh.

Sigurno je da će sljedeće sezone jedan vozač McLarenovog bolida biti aktuelni prvak Lewis Hamilton, dok se kao mogući Kovalainenovi nasljednici spominju Nijemac Nico Rosberg i Poljak Robert Kubica.